Ekonomi

Wayfair Hisseleri, Analist Tahminlerini Aşan İlk Çeyrek Kârı ve Satışlarının Ardından Yükselişe Geçti

Wayfair (W), online perakende şirketinin 2024 yılının ilk mali çeyreği için finansal analistlerin tahminlerini aşan hisse başına kazanç (EPS) ve gelir açıklamasının ardından Perşembe günü açılış öncesi işlem seansında hisse senedi fiyatında %9’luk bir artış yaşadı.

Şirket ilk çeyrekte hisse başına 0,32 dolar zarar açıkladı ki bu rakam finansal analistlerin hisse başına 0,33 dolar zarar tahmininden daha iyi bir rakamdı. Gelir 2,7 milyar dolara ulaşarak 2,64 milyar dolarlık tahmini konsensüsü aştı.

Bu çeyrekte düzeltilmiş faiz, vergi, amortisman ve itfa payları öncesi kâr (FAVÖK) 75 milyon dolar olarak gerçekleşerek bir önceki yılın ilk çeyreğindeki 14 milyon dolarlık zarara kıyasla belirgin bir iyileşme gösterdi ve 73,8 milyon dolarlık tahminlerin biraz üzerinde gerçekleşti.

Düzeltilmiş FAVÖK marjı %2,7 olarak gerçekleşerek %2,76 olarak tahmin edilen oranın biraz altında kaldı.

Brüt kar marjı bir önceki yılın eşdeğer dönemindeki %29,6’dan %30’a yükseldi, ancak beklenen %30,6’yı karşılayamadı.

Gerçekleştirilen toplam sipariş sayısı geçen yılın aynı dönemine kıyasla 10 milyonda sabit kalarak 9,64 milyonluk tahmini aştı.

Wayfair’in İcra Kurulu Başkanı, kurucu ortağı ve eş başkanı Niraj Shah, “İlk çeyrek olumlu bir ivmeyle sona erdi,” dedi.

“Gelirimiz geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla yaklaşık %2 oranında azaldı ve bu da pazar payımızı art arda altıncı çeyrekte de artırdığımızı gösteriyor. Wayfair, geçen yıla kıyasla aktif müşteri sayısındaki artışın da gösterdiği gibi, daha fazla alışverişçinin tercihi haline geliyor; bu artış sadece devam etmekle kalmadı, aynı zamanda bir önceki çeyreğe göre hızlandı.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu