Haber

6 yaşındaki kız çocuğuna taciz davası 27 Şubat’a ertelendi

Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel 6 yaşında kızıyla evlendiği iddiaları Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşmüştü. Gümüşel’in 26 yaşındaki kızı HKG’yi öğrencisi Kadir İstekli ile Kasım 2002’de evlendirdiği, küçük kızın yıllarca cinsel istismara uğradığı öne sürüldü. Tüm Türkiye’yi derinden etkileyen iddiaların ardından Gümüşel ve Willede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İLK TEDAVİ BUGÜN GERÇEKLEŞTİ

Olayla ilgili ilk vaka bugün görüldü. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada tutuklu sanıklar Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir Wishli hazır bulundu. Sanık anne Fatma Gümüşel’in katılmadığı duruşmaya, tarafların avukatlarının yanı sıra İstanbul Barosu başta olmak üzere farklı illerden baro yetkilileri de geldi. Daha önce talimatla ifadesi alınan mağdur HKG de duruşmaya katılmadı.

BARO AVUKATLARI VE CHP AVUKATLARI GÖZLEMCİ OLARAK KABUL EDİLDİ

İstanbul Barosu ve bazı baro avukatlarından oluşan 10 kişilik gözlemci heyeti adliyeye sevk edildi. Öte yandan CHP Milletvekilleri Ali Fazıl Kasap, Suzan Şahin, Aysu Bankoğlu ve CHP Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ağırman da gözlemci olarak mahkemeye çıkarıldı.

YAYIN YASAK, DURUM 27 ŞUBATA ERTELENDİ

Yusuf Ziya Gümüşel ‘nin avukatları, duruşmanın gizli ve gizli yapılmasını istedi. Cumhuriyet savcısı, bazı katılma taleplerinin kabul edilmesini ve duruşmanın kapalı tutulmasını talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve müşteki dışında kalan katılım taleplerinin reddine karar verdi. Ayrıca kurul, duruşmanın kapalı şekilde devam etmesine, yayın yasağı getirilmesine ve kapatılmasına karar verdi. Dava 27 Şubat’a ertelendi.

KAÇ CEZA İSTENİR?

İddianamede Kadir Wishli için 30 yıldan, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatima Gümüşel için 18 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istendi.

ayvalikajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu